RSS feed
 
09/10/2007
Avtalskrav för medlemmar inom SEKO

Handels har överlämnat avtalskraven om ett nytt kollektivavtal för administrativ personal inom SEKO, Facket för Service och Kommunikation. Avtalet berör omkring 150 handelsmedlemmar.

Ett år
Utgångsläget är ett ettårsavtal med en löneökning på 4,5 procent. Handels kräver dessutom differentierade garantinivåer.

Handels kräver mer till dem som tjänar minst, berättar Johnny Håkansson.— Det skulle i praktiken ge en löneökning på minst 900 kronor i månaden för tjänstemän som den 30 september i år har en heltidslön under 20 000 kronor och minst 400 kronor mer till den som har en högre månadslön, konstaterar Handels ombudsman Johnny Håkansson.

Arbetstiden
Handels vill också att tjänstmännens möjlighet att påverka sin arbetstid styrs upp och utvecklas samt att ett handledararvode vid kurser och konferenser införs. Ersättning för arbete på obekväm arbetstid, alternativt en övertidsersättning, ska finnas för personal som jobbar sent vid kurser och konferenser. Bättre stöd vid rehabilitering och sjukskrivning på grund av psykosociala problem finns också med i kraven.

Handels överlämnade sina avtalskrav den 7 september och förhandlingar för det aktuella området äger rum den 10-11 september.Tillbaka

Bookmark and Share


Ansvarig utgivare: kommunikationschef Lena Gennemark Edsbäcker webmaster@handels.se till sidans topp